Skräddardsytt på Hollow Industries

Hollow Industries erbjuder tre nivåer av webbaserade applikationer och skräddarsydda hemsidor: Fabrik & Tidsmaskin Tidsmaskin Tidsmaskin är ett webbaserat system för schemaläggning och bemanning. Den klarar de mest komplexa scheman, håller reda på människor, tariffer och helger samt gör fakturor och löneunderlag. Tidsmaskin är dessutom praktisk och lätt att använda för både personal och administratörer. Sa jag kvalitetsarbete? Det hanterar den med... Fabrik är ett skalbart produktions- och lagersystem med webbplattform som kan kombineras med extern webb och e-handel (Butik). Båda systemen funkar överallt där du har tillgång till nätet och på alla mobiler, plattor och burkar. Plattformen är RubyOnRails på molnserver från Heroku/Amazon och övervakning med NewRelic/Scout. Win MacOS Linux iOS Android Företagsblogg Är den vanligaste formen av företagshemsidor och många görs idag i WordPress. Fördelen med företagsbloggar är att du själv sköter uppdateringen av innehållet på sidan och använder du WordPress finns en uppsjö av färdiga funktioner och plug-ins som ofta är gratis att tillgå. (Uppdaterar du inte ditt innehåll ofta är en statisk webb att föredra.) Statisk företagswebb Statiska hemsidor har fördelarna att de laddar snabbt i webbläsaren, inte är sårbara för intrång och har låg driftkostnad. De är perfekta för dig som har en någorlunda fast information på sidan som inte behöver uppdateras och förnyas ofta. Statiska hemsidor är populärt idag och fungerar bra i kombination med Facebook och andra sociala medier. Du behöver inte säkerhetsuppdatera utan bara titta till dem när du skall förändra innehållet. Alla applikationer på Hollow Industries är skärddarsydda, så steg ett är alltid att ta mått på din verksamhet och dina behov.

Välkommen till djungeln

Kanske har du hamnat här för att du behöver en ny responsiv hemsida? Inför en sådan expedition i webbdjungeln är det bra att vara förberedd. Här är en checklista med frågor som att ha med sig.

1. Sätt upp ett mål och en målgrupp? Skall hemsidan gå att hitta på nätet för de som redan känner till ditt företag? Skall du konkurrera med andra i samma bransch med sökord och annonsering eller börja med e-handel och integrera webben med din verksamhet? Med andra ord: Hur många vill du nå?

2. Är du beredd att ta steget ut fullt ut? Huvudparten av all marknadskommunikation är redan på webben, mycket av verksamheten har inkorporerats och som utvecklingen med "devices" (smartphones, plattor, klockor etc) kommer allt som går knytas ihop. Börja inte i fel ände med "Vi måste ha en ny hemsida" utan tänk längre. Vad kan knytas ihop med verksamheten? Vad kan vi spara tid på? Vad kan vi utveckla ihop med vårt publiceringssystem? Externt och internt.

Läs mer genom att klicka på pilen till höger
jungleExpoedition

3. Tid, marknadsföring & sociala medier Tänker du avsätta tid på att uppdatera och underhålla sidan. Köra parallellt på Facebook / Instagram ? Gör du det redan idag eller är det något som är tänkt skall bli..

4. Vill du hyra en friggebod eller bygga en skyskrapa? Systemet bakom en hemsida kan jämföras med ett hus. Man kan hyra delar av ett befintligt eller bygga eget efter storlek och behag. Det finns alla varianter. En regel är att hyr du plats som t ex i ett e-handelssystem, lämnar du bort skötsel och ansvar men samtidigt kontrollen över din affärsinformation. Växer du ur lägenheten eller tycker att det blivit för dyrt med alla extrafunktioner, som du kom på att du behövde, är det komplicerat att byta. All info ligger i leverantörens system. Har du ett eget system byggt på OpenSource-komponenter låser du aldrig dig till en leverantör.
Det finns hur många sätt som helst att bygga en hemsida. Från en statisk sida till öppna bloggsystem som WordPress och Drupal och vidare till system som Rails, Django, Node m fl.
Alla har sina fördelar och nackdelar. Du kan komma långt med en statisk hemsida och på den finns inget att hacka. Wordpress kommer du ännu längre och den kan hantera enklare e-handel m m, nackdelen är att den måste underhållas och uppdateras relativt ofta för att vara säker. System byggda på Rails m fl kan anpassas hur som helst, har hög säkerhet och kan skalas till att klara stora volymer.

Du har säkert läst mellan raderna vad Hollow Industries rekommenderar och levererar. En regel är: Den tid du lägger på eftertanke och förberedelse har du tiofalt igen senare.

Fabrik i Alingsås

Fabrik är ett molnbaserad webbapp för företag med komplex produktion och lagerhållning. Fabrik bygger på stabila plattformen RubyOnRails och en serverlösning från Heroku.

Första kund är Mariedal Design, som fått systemet skräddarsytt för sin produktion. Mariedal Design designar, stickar och syr kläder i ull i egen fabrik i Alingsås. Med över 200 plagg/produkter i olika storlekar, 100 stickset och över 60 färger ger detta en enorm massa kombinationer, produktionsvägar, förbrukning och annat som systemet skall hålla reda på. Sedan våren 2016 har Fabrik rullat i Alingsås och förenklat, effektiviserat och säkrat produktionen. Tack Mariedal Design som tog steget.